Tumoră Benignă Pancreas

Bună ziua, în data de 13 ianuarie 2016 am fost operată la Fundeni la fomnul profedor Irinel Popescu de o formațiune tumorală lichidiană la coada pancreasului și mi-a scos splina împreună cu tumoara și coada pancreasului, în timpul operației s-a efectuat și examenul extemporaneu iar rezultatul a fost: formațiune tumorală neuroendocrină și pseudopapilara iar apoi s-a trimis la histopatolocic și după ce a sosit rezultatul hp s-a trimis și la imunohistochimc și v-am trimis poze cu rezultatul hp și imunohistochimic. Eu mă simt foarte bine nu mă doare nimic mănânc aproape orice chiar nu simț nici măcar ca sunt operată dar în schimb sunt terminată psihic având în vedere că am doar 26 de ani și am o fetiță de 4 anișori iar eu nu știu la ce să mă aștept. Doctorii m-au asigurat că a fost benignă că că nu necesit nici în tratament doar că trebuie să mă investighez din trei în trei luni. Vă rog să îmi spuneți ce părere aveți. 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Cătălin Costovici - Medic Primar Oncologie Medicală, Expert DOC

Într-adevăr tumorile neuroendocrine pancreatice localizate, operate curativ, au un prognostic foarte bun. Sunt de acord că în situația dumneavoastră nu e nevoie de nici un tratament. Controlul la 3 luni este obligatoriu și pe lângă imagistică de performantă gen RMN sau CT va fi nevoie și de dozarea unor markeri neuroendocrini gen Cromogranina, somatostatina sau acid 5 hidroxi indolacetic. Toate cele bune! 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.