Tromboza venoasa profundă, implicații în sarcină

Bună ziua, Numele meu este Valentina, am 31 de ani și la vârstă de 23 de ani am făcut un episod de tromboza venoasă profundă, membru inferior stâng. Boală a apărut pe fondul unei anomalii de venă cavă. De atunci sunt sub tratament cu anticoagulante, sintrom de 4mg, sub indicația medicului, după schema și analiză de INR. Precizez că după indicațiile mai multor medici, anticoagulante trebuie să iau toată viața. Întrebarea mea este: Care sunt riscurile la care mă supun în caz că aș rămâne însărcinată și ce impact ar avea asupra fătului? Și bineînțeles și asupra mea? Vă mulțumesc anticipat de răspuns ! 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Ruxandra Dumitrescu - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Expert DOC

Sarcina va trebui atent monitorizata. Puteti ramane gravida si puteti naste, sub medicatie antitrombotica. Nu aveti risc crescut de malformatii fetale.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.