Tromboza venoasa profunda

Buna dimineața doamna doctor, am o întrebare va rog să-mi răspundeți este foarte important pt mn. Am facut tromboza venoasa profunda si o embolomie, am fost internata au trecut 4 luni de atunci iau anticaugulante orale. Am dureri mai mereu de picior si ma deranjează destul de tare nu respir cum trebuie. Am fost la urgenta de curând analizele au fost bune. Întrebarea mea este am sansa sa mor? Sau sa pățesc si altceva? Sa mai trec odată prin ce am trecut. Pot trăii cu boala asta?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua! Afecțiunea dvs. poate fi gestionată foarte bine în condițiile respectării tratamentului și monitorizării sistematice, mai ales a valorilor ce indică coagularea-INR, de exemplu, un stil de viata sanatos, evitarea fumatului, a consumului de alcool, se recomanda efort fizic moderat si sustinut, zilnic, plimbari usoare, in aer curat. De asemenea, este recomandat să discutați cu medicul curant inaintea zborului cu avionul si a calatoriilor foarte lungi, care implica imobilizare. O zi senină cu grijă de sănătate! 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.