Trombocitopenia

Am trombocitele și leucocitele scăzute.Dupa un tratament cu acid folic,vit B6 și altrifer,nu au crescut,chiar au mai scăzut.Diagnosticul a fost trombocitopenie.Cum pot creste valorile?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Trebuie ca medicul hematolog care v-a diagnosticat si va urmareste, sa investigheze si identifice cauza principala a trombocitopeniei, dupa care va opta posibil la transfuzie sanguina - daca exista o hemoragie ce genereaza problema (hemoroizi, hernie mediastinala, polipi intestinali, fibrom, etc). Daca suferiti de purpura trombocitopenica idiopatica poate ca sunt necesari blocanti ai anticorpilor ce "ataca" trombocitele ( precum corticosteroizi). In plus, va rog sa adoptati anumite masuri cotidiene de protejare - precume vitarea efortului fizic, sporturi periculoase, consumati alcool cu moderatie (incetineste producerea de trombocite), evitati administrearea de analgezice, ibuprofen, aspirina etc. intrucat afecteza functia plachetara.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.