Trombocitemie esentiala

Buna ziua, Sotul meu in varsta de 35 de ani a fost diagnosticat in urma cu 10 ani cu trombocitemie esentiala in urma unor analize la Institutul Fundeni. In toata aceasta perioada a urmat tratament cu hydreea, interferon, iar de 1 an ia thromboreductin (4cps/zi), insa analizele pentru ficat sunt din ce in ce mai rele. De asemenea, crizele de bila au devenit din ce in ce mai dese. Valoarea trombocitelor este momentan 622.000. Este posibil ca thromboreductinul sa nu si faca efectul? Ce ne recomandati? Momentan este in evidenta medicului hematolog din Ploiesti, unde si locuim. Va multumesc mult! Anca Constantin

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Mihaela Andreescu - Medic Primar Hematologie Clinica

Tratamentele indicate de medicul hematolog curant sunt corecte. Trebuie reevaluata functia hepatica de catre un gastro-enterolog. La numarul respectiv de trombocite si la varsta pe care o are sotul, trombocitemia esentiala se poate trata - evident si functie de factorii de risc asociati- doar cu antiagregant plachetar. Dar repet inca odata: trebuie reevaluat. Colegii mei hematologi din tara sunt bine pregatiti si cu siguranta daca au luat decizia utilizarii in terapie a anagrelidului probabil ca au avut motive intemeiate. Biopsia osteo-medulara a confirmat diagnosticul? Splina ce dimensiuni are? S-a luat im considerare o eventuala progresie catre mielofibroza secundara?


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.