Trigliceride mari

Buna ziua, Am incercat sa reglez nivelul trigliceridelor cu diferite vitamine (uleiuri din deiferiti pesti) dar nu am reusit. Am incercat cu Lipantil si sau restabilit in limite normale (2 luni de tratament). Dar prefer sa nu imi administrez medicamente. Am incercat prin efort fizic (3-4 zile la sala de forta) si trigliceridele sunt in limite normale. Nu reusesc sa merg la sala tot timpul si acum administrez Poligema 18 (trigliceride 190 dar HDL Colesterol a scazut la 40). Restul analizelor sunt foarte bune mai putin Bilirubina care este intre 1 si 2, am sindromul Gilbert, si ceva Neutrofile 40,6 Limfocite 43 Eozinofile 9. Un sfat va rog! Multumesc anticipat.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua,

Studiile din ultimii ani arata ca EPA, una dintre formele acizilor grasi Omega 3, are efecte asupra valorilor trigliceridelor. Puteti citi mai multe detalii in acest articol: https://doc.ro/colesterol/epa-acid-eicosapentaenoic-scade-trigliceridele-pacienti-risc-cardiovascular

Va recomand insa sa va consultati cu medicul dumneavoastra, fiindca desi remediile naturale si schimbarile din stilul de viata (precum sportul) sunt de preferat, daca afectiunea dumneavoastra este severa si se impune un tratament medicamentos, ar trebui respectata parerea specialistului.

Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.