Treziri frecvente noaptea

De două luni mă trezesc de 3-4 ori pe noapte și deși am încercat tot felul de remedii tot am probleme cu somnul. E posibil să am probleme cu somnul din cauza stresului? Menționez că am ieșit din casă de foarte puține ori din cauza pandemiei

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. În contextul actual, da, se poate ca stresul să fie un factor care perturbă somnul. De altfel, izolarea socială poate duce și la alte probleme, precum dereglarea ritmului circadian, oscilații în greutatea corporală, depresie, anxietate. Lumina solară, aerul proaspăt, aportul de vitamina D și secreția de endorfine, eliberată prin mișcare fizică, vă pot ajuta la contracararea efectelor distanțării sociale și chiar să aveți un somn odihnitor, de calitate. Aici găsiți câteva recomandări pentru un somn neîntrerupt:https://doc.ro/lifestyle/reguli-sfaturi-somn-odihnitor. Multă sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.