Tratare pelada

Buna seara, De ceva timp mi-au aparut niste pete pe barba unde initial nu crestea par sau erau fire de par albe. Am fost la doctor unde mi s-a dat o punga de medicamente inclusiv antimicotic dar nu am avut niciun rezultat. Stiu ca e pe sistem nervos si pentru asta am luat si magne B6 dar tot nimic. Ideea este ca arata ca o depigmentare si v-as ruga daca puteti sa imi spuneti ce crema as putea folosi? Stiu ca se prepara in anumite farmacii dar nu stiu reteta sau gramajele care sunt necesare producerii acestui unguent. Va multumesc Cristian

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Afectiunea se numeste pelada sau alopecia areata a barbii. Caderea parului se face printr-un mecanism imun, si poate fi declansata de stress. 

Terapiile sunt multiple, inclusiv preparate magistrale de care amintiti. Antimicoticele nu ajuta. De obicei se recomanda corticoterapie locala, topic sau injectabil intralezional. La tratamentul cortizonic se pot asocia comprimate cu vitamine, aminoacizi si minerale pentru cresterea firului de par. Nu va pot face recomandari mai specifice, intrucat deciziile terapeutice se iau in cadrul unei consultatii, evaluand si alte eventuale patologii locale sau sistemice asociate. 

Tratamentele sunt de lunga durata, intinzandu-se pe o perioada de cateva luni. 

Trebuie investigata si functia tiroidiana. 

Numai bine! 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.