Tratament pentru infectie in gat in timpul sarcinii

Sunt o gravidă de 12 săptămâni și de 2 zile mă ustură în gât când înghit ce pot face, cum mă pot trata? Iau utrogestan, aspenter, elevit și fac 1 injecție pe zi fraxiparine. Mulțumesc frumos.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Avand in vedere ca ai o indicatie de anticoagulante, este vorba probabil de o afectiune complexa, care necesita consultul unui medic inainte de orice tratament cauzal. Iti recomand sa incerci pentru inceput un tratament paliativ : 2-3 zile vitamina C comprimate pentru supt, de asemeni ceai cu lamaie multa si miere. In cazul in care simptomele nu se remit sau se accentueaza, este necesar sa consulti un medic pentru investigatii suplimentare si un tratament mai complex.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.