Tratament incorect alergii

Buna ziua! Anul trecut in iulie am fost diagnosticata cu toxocarioza si toxoplasmoza, plus o dermatita atopica. Ca si tratament am primit Albendazol si Aerius, plus niste creme pt dermatita (care au avut efect zero). Am descoperit niste alergii de care nu aveam habar la capsuni, galbenusul de ou, cartofi, praful de casa si parul de pisica. Pentru acestea iau zilnic de atunci fie Claritine, fie mai recent Cetirizine. Insa ca efect secundar imi cade parul foarte mult, plus ca se usuca si se toaca la varfuri. Mentionez ca NU folosesc produse de styling, ondulator, placa sau foehn. Ce pot sa fac? Fara pastile nu pot sta deoarece stranut la fiecare minut, imi curge nasul, lacrimez. Dar nici nu vreau sa raman cheala la nici 30 ani. Cui ma pot adresa si ce e de facut? Multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Buna ziua!

Tratamentul antihistaminic pentru alergiile descoperite trebuie mentinut in continuare, atat timp cat este necesar. Sfatul meu este sa va adresati unui medic dermatolog pentru a investiga putin aceasta cadere a parului, care poate aparea din diverse cauze organice, cum ar fi anemie si deficiet de fier sau alte minerale, afectiuni tiroidiene sau alte afectiuni sistemice. In functie de patternul in care cade parul, aspectul firului de par, dar si de prezenta sau absenta unor alte afectiuni posibil declansatoare, tratamentele ce pot fi recomandate sunt complexe, ele incepand cu anumite suplimente trofice pentru firul de par si care sa corecteze eventualele deficite. La acestea se pot asocial terapii locale cu solutii si substante trofice pentru firul de par, mezoterapie pentru par, fototerapie, precum si injectare PRP (plasma cu trombocite si factori de crestere).

Numai bine!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.