Tratament Controloc

La ulcer duodenal mi s-a prescris Controloc 20 mg. o pastila dimineața și una seara.Dupa două săptămâni mi s-au umflat rău de tot picioarele.Este normal sau sa întrerupă tratamentul?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. Anumite medicamente pot cauza umflarea picioarelor, ca un efect advers, deoarece medicamentele pot determina retenția de lichide în corp, în special în partea inferioară a corpului. Este important ca în acest caz să luați legătura cu medicul specialist care v-a recomandat acest tratament. Acesta vă cunoaște istoricul medical și vă poate schimba tratamentul, dacă se dovedește că vă picioarele s-au umflat din cauza medicamentului pe care-l luați. Mai multe despre picioarele umflate, puteți citi aici: https://doc.ro/totul-despre-insuficienta-venoasa/totul-despre-picioare-umflate#cand-apar-picioarele-umflate. Multă sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.