Tratament carenta fier

Buna ziua! Analizele de sange au aratat cantitatea de fier=27. Iau tratament cu ferrogradumet si vit.C cate una pe zi. Recomandarea medicului este ca acest tratament sa il iau 6 luni. Intrebarea mea este daca dvs.considerati ca este prea mult. In articol am citit ca este indicat 6-8 saptamani. Il iau deja de 2 luni si jumatate. Ce ma sfatuiti? Va multumesc foarte mult!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Mihaela Andreescu - Medic Primar Hematologie Clinica

Sunt mai multi factori care ar trebui luati in calcul.

Nu mi-ati spus nimic care este cauza anemiei. Sangerare? Deficit de absorbtie? Aport insuficient? S-a rezolvat cauza deficitului de fier?

Cat este feritina si capacitatea totala de legare a fierului? La 14 zile de la inceperea tratamentului cu fier s-a corectat hemoglobina? Ati facut criza reticulocitara?

Este foarte greu de stabilit un program de tratament cu fier cand nu am toate datele. Ar trebui sa va consult ca sa imi iau toate datele necesare. Durata tratamentului cu fier are particularitatile lui, induse de individualitatea fiecarui caz in parte.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.