Tiroidă și endometrioză

Bună ziua, acum 6 ani am fost diagnosticată cu probleme la tiroidă, urmez tratament cu eutirox 50mg, mi-am schimbat stitlul de viață, fac foarte mult sport. Iar acum mi-am descoperit o endometrioză (4,5/1.8) care este în mușchiul abdominal și care mă supără numai în perioada menstruală. Am citit că fără operație nu scapi, știți vreun remediu de a diminua stările de durere sau vindecare? Vă mulțumesc. 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Tratamentul medicamentos are trei etape: antiinflamatoare, pilule anticoncepționale, progesteron. Dacă după epuizarea acestor metode nu reușiți să remediati simptomele, atunci se poate pune probema unei intervenții chirurgicale. 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.