Timp de asteptare dupa medicatia pentru hipotiroidism

Buna dimineata! Am fost diagnosticata cu hipotiroidism, cu tratament eutirox pana in ianuarie 2019, dupa care efectuare de analize si eco. In articolul dv.spuneti ca medicamentele pentru hipotiroidism se iau cu 1-2 ore inainte de orice aliment. Conform prescriptiei d-nei doctor la care am fost, eu iau medicamentul doar cu 1/2 ora inainte. Este vreo problema sau este mai bine sa il iau asa cum precizati dv.in articol? Am ales ca domeniu medicina generala pentru ca nu am regasit in lista si endocrinologia. Va multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Stimata doamna cu cat administrarea medicatiei este mai spatiata fata de procesul de digestie cu atat este mai bine pentru a realiza nivelul maxim de hormoni tiroidieni necesari organsimului dvs pentru a si normaliza functiile

sanatate multa!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.