Testul beta Hcg negativ

Buna ziua,

In urma cu 4 luni de zile am ieșit dintr-o relație in care de fiecare data totul a fost protejat, iar dupa aproximativ 1 luna de zile de la despartire, in apropiere de perioada menstruala am început sa ma simt rau in sensul ca aveam bufeuri, ma dureau sânii si ii simteam grei, nu aveam pofta de mancare, mi se facea greata cand vedeam si simteam miros de mancare; tin sa mentionez faptul ca ciclul menstrual mi-a venit regulat. 

Dupa toate aceste simptome, m-am speriat foarte tare si am facut 3 teste de sarcina care au ieșit negative, am facut si Beta HCG-ul care de asemenea a iesit negativ, am facut si analizele uzuale de sange impreuna cu urina si au iesit bune (ma gandesc ca daca era ceva iesea in acele analize), am mers si la ginecolog, am facut un eco vaginal si mi-a spus de asemenea ca nu este nicio sarcina. 

Si totusi, dupa atata negativism eu nu pot depasi momentul si tot am impresia ca mi se umfla burta, ma simt balonata si parca tot simt ca misca ceva in burta. Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns clar si sigur si poate asa reușesc sa ma linistesc. Menționez faptul ca de la despartire nu am mai avut nici un contact. Va multumesc si astept raspunsul d-voastra.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

buna ziua, este posibil  sa suferiti anumite modificari hormonale care prezinta aceste manifestari- de tipul sindromului premesntrual. De aceea va rog sa  mergeti la ginecolog pentru o echografie abdominala si o serie de analize hormonale.  O sarcina este exclusa, chiar daca ar fi fost  ectopica- betaHCG ar fi evidentiat-o. In alta ordine de idei, daca toate rezultatele sunt normale , cred ca ar trebui sa stati de vorba cu un psiholog, intrucat poate ca exista o explicatie in sfera subconstientului dvs, care asociaza o potentiala sarcina de pierderea relatiei.  mult succes!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.