Test și tratament pentru Hepatita C

Bună ziua, Mă numesc Mirela și am fost diganosticata cu virusul hepatic C. Din păcate nu trăiesc în România, trăiesc în Emiratele Arabe Unite iar tratamentul nu este acoperit aici. O primă întrebare. Am descărcat voucherul pentru test. Sunt încă sub tratament și voi avea acest test peste o lună, după ce termin. Acest test îl pot lua sau se face acolo la clinica dvs? Întreb pentru că aș avea nevoie deoarece în UAE se plătesc analizele pentru hepatită, nu sunt acoperite de asigurare. Sau se pot cumpăra și de unde? O a doua întrebare. Am o tuse seacă de vreo 2 săptămâni. Am început să am dureri în piept. Am injecții cu Pegasys. unul dintre efectele secundare este tusea seacă? Ar trebui să consult un specialist sau este normal? Aștept un răspuns. Vă mulțumesc foarte mult

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Dana Obretin - Medic Specialist Boli Infecțioase, Expert DOC

Buna ziua, da simptomele pot fi cauzate de tratament si ar trebui sa va adresati unui medic specialist. Terapia cu interferon si ribavirina trebuie efectuata in totalitate sub atenta supraveghere a unui medic specialist. Voucher-ul test se adreseaza doar celor ce vor sa afle daca au hepatita C. Ac anti HVC, pot ramane pozitivi timp de multi ani sau toata viata, chiar si in cazul pacientilor tratati si vindecati. Nu ati dat detalii despre incarcaturile virale ale dumneavoastra din timpul tratamentului, despre evolutia dumneavoastra sub tratament, dar la sfarsitul tratamentului cu interferon este necesara efectuarea incarcaturii virale, adica a viremiei si nu a anticorpilor de VHC.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.