Test Papanicolau

Am si eu o problema - am făcut testul Papanicolau si mi-a iesit ca am vaginoza, dar medicul la care am fost nu mi-a explicat daca este grav sau nu. Va rog daca imi puteți raspunde, imi puteti explica si mie ce înseamnă asta.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Vaginoza bacteriana este o asa zisa autoinfectie datorata modificarii florei vaginale normale si a pH-ului vaginal. Nu este considerata o infectie cu transmitere sexuala. Necesita insa tratament ambii parteneri.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.