Test hepatita C

Bună ziua. Mama mea locuieste la noi si a fost depistată cu virusul C. Mi e teamă să nu gi contactat si noi acest virus. Exista posibilitate de test rapid in Iasi?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. Fiindcă Hepatita C se transmite prin contactul direct cu sângele persoanei infectate, teoretic orice obiect care vine în contact cu sângele mamei dumneavostră poate fi o sursă de infectare: instrumente medicale nesterilizate, truse de îngrijire a unghiilor, lame de ras, seringi și ace, etc. Mai multe informații despre cum se transmite hepatica C, puteți citi aici: https://doc.ro/hepatita-c/cauzele-si-modurile-de-transmitere-ale-hepatitei-c. Medicul de familie vă poate îndruma unde să vă îndreptați pentru efectuarea testului rapid. Sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.