tensiune mare

Buna ziua Am tesiune mare , asa zic eu , medicii spun ca nu este asa de mare ... am fost la urgenta si au constatat colesterol limita superioara. eu iau concor de 5mg 1 dimineata. Am avut piatra la rinichi , mare , operata laparoscop acum 6 ani , serviciu cu munca prelungita , pe scaun , contabil. Greutate 79 kg, 160 inaltime , 52 ani . Va rog sa ma indrumati la specialitate sa ma indrept , tensiunea oscileaza de la 12 la 18 , ma moleseste , vedere intetosata, durere de cap, dupere de oase, maini si picioare, imi amorteste maxilarul ...... durere de coloana ... ameteala.... trebuie sa stau in pat ca ma clatin sa cad .... vine valuri valuri. Multumesc anticipat

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. Se pare că în cazul dumneavoastră este vorba despre o afecțiune cardiovasculară pe baza unui sindrom metabolic și dislipidemie care necesită un management terapeutic și dietetic coordonat de un medic specialist cardiolog. Este foarte important să mergeți și la un nutriționist de urgență pentru recomandări privind dieta - având în vedere boala litiazică, dislipidemia și excesul ponderal  - pentru moment ar trebui să recurgeți la o dietă de tip mediteraneean și să faceți plimbări, pornind de la 1000 de pași pe zi și să creșteți ușor distanța, să vă hidratați, să evitați complet alcoolul, grăsimile, prăjelile și carnea grasă. Multă sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.