Ten uscat

Buna ziua! Am o problema care ma supara de cateva luni. Eu am tenul uscat, iar de cateva luni, mi-au aparut cosuri pe obraji, mai exact sub ochi. Am tot timpul pielea rosie acolo si acum ma ustura toata fata. Nu am avut niciodata aceasta problema. Ce ma sfatuiti sa fac? Va multumesc! Ce creme sa folosesc sau ce tratamente?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

trebuie sa mergi la un medic dermatolog, intrucat ar putea fi expresia unei dereglari hormonale, o dermatita de contact, anemie, psoriazis. pana ajungi la medic, asigura-e ca folosesti zilnic, o crema cu efect predominant hidratant, hipoalergena, in niciun caz  grasa, pe care sa o aplici la fiecare cateva ore. Ar trebui sa faci si cateva analize de sange sub indrumarea medicului de familie sau dermatolog, pentru a elimina banuiala unei afectiuni autoimune....

ati putea gasi info pretioase in acest articol, privind ingrijirea pielii foarte uscate

https://doc.ro/cancer-de-piele/pielea-foarte-uscata-factor-de-risc-pentru-cancerul-de-piele


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.