Teama

Bună seara. Am o problemă ce mă frământă de aproape un an. Am avut un eveniment cu mașina ce ar fi putut fi grav dacă erau ai mei copii în preajmă și de atunci nu mai sunt cum eram. Mereu trăiesc cu teamă că se va intampla ceva rau. Cand plec de la munca trebuie sa fac poze la aparatele electrocasnice altfel nu pot dormi toata noaptea daca nu am dovadă ca is scoase din priză. Lucrez cu persoane bolnave psihic și mi e teama sa nu ma afecteze. Am 30 de ani. Mulțumesc pentru un eventual raspuns.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua,

Eu vă recomand să începeți să lucrați cât mai curând posibil cu un psihoterapeut, pentru a evita situația în care această formă de anxietate să înceapă să vă controleze complet viața și rutinele. Cu cât începeți mai repede să lucrați la această problemă, cu atât va fi mai ușor să învățați să o gestionați eficient și sănătos.

Numai bine!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.