Suplimentele alimentare pentru păr/unghii și piele sunt recomandate/benefice dacă ne confruntăm cu o cădere excesivă a părului?

Mă confrunt cu o cădere excesivă a părului încă de la începutul adolescenței. În prezent am 23 de ani, iar cantitatea de păr s-a înjumătățit vizibil până acum. Pare că nu funcționează niciun tratament, fie el sub formă de șampon/diverse măști sau soluții care se aplică la rădăcina părului. Sau dacă funcționează, acestea au efect pe termen scurt, dar nu extrem de mulțumitor. Menționez că mă feresc de pastile, deoarece am avut probleme gastrice. Suplimentele alimentare Solgar se bucură de popularitate și pe piața din România, ba mai mult, acestea sunt recomandate de vedete (Andreea Raicu). De aceea, aș vrea să vă întreb dacă le recomandați și dumneavoastră. Au efecte adverse? Ajută într-adevăr organismul? Mulțumesc frumos!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Ȋntr-adevăr, căderea părului poate fi foarte supărătoare, întrucât uneori se întinde pe termen lung.

Întrucât această problem durează de câţiva ani, sfatul meu ar fi să încerci să faci întâi o consultaţie la un medic dermatolog, întrucât s-ar putea să fie nevoie să faci câteva analize, pentru a depista eventuale cauze care duc la căderea părului.

Pe piaţa din România există multe tipuri de suplimente pentru ameliorarea căderii părului. Ele conţin vitamine, oligoelemente, aminoacizi şi alţi agenţi care hrănesc firul de păr pentru a îl face să crească mai sănătos şi să nu mai cadă aşa de mult. Tratamentele cu şampoane, seruri şi soluţii pot ajuta şi ele, într-o oarecare măsură. Însă, în unele cazuri, se întâmplă ca acest tratament local şi cu suplimente să nu fie suficient, să nu inducă o creştere a părului mulţumitoare. Şi atunci se mai pot adăuga la tratament alte terapii care să stimuleze creşterea părului, cum ar fi mezoterapia, tratamente cu lumini speciale tip LED, terapii de injectare locală de celule stem şi factori de creştere.

Odată terminate curele de tratament, de obicei se recomandă şi terapii de întreţinere, pentru a conserva rezultatele obţinute.

Îti doresc mult success!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.