Suplimente alimentare pentru femei peste 40 de ani

Care sunt suplimentele alimentare/vitaminele/mineralele, etc., pe care e recomandabil să le ia o femeie, începând cu vârsta de 40-45 ani? Este utilă o cură cu injecții Gerovital H3 ? 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

După vârsta de 45 de ani trebuie avută în vedere premnenopauza sau chiar menopauza, condiție care situează femeia în risc de a dezvolta în primul rând diabet și alte afecțiuni metabolice, provoacă îngrășarea, dar poate declanșa și afecțiuni cardiovasculare și osteoporoză. În plus, pielea și părul își pierd din strălucire, situație care poate fi remediată cu suplimente din zona acizilor grași omega. 

Dacă optați pentru formule de multivitamine și multiminerale asigurați-vă că în formulă se regăsesc următoarele elemente omega 3 (EPA și DHA) omega 6 (ACID gamma LINOLEIC), omega 7 și omega 9, beta caroten, magneziu, crom, calciu, vitamin E, vitamin C, vitamina D3 

S-a dovedit că persoanele care consumă vitamina E prezintă un risc mai scăzut de a dezvolta diabet. Se administrează doar 20 de zile pe luna. Tot pentru prevenirea acestei afecțiuni se recomandă suplimente cu crom și magneziu, suplimentar față de o formulă standard, dacă aceste minerale se regăsesc în cantități prea mici la nivel tisular. 

Pentru a vă menține capacitatea cognitivă, funcția cerebrală și vederea la nivelul optim, faceți cure cu vitamină B complex, cu acid Folic și căutați suplimente care să conțină Biotină, Seleniu, Vitamin D3, Ginseng, Luteină, Zeaxanthina, antioxidanți puternici care susțin aceste funcții. 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.