Sunt insarcinata ?

Hei ! Iau anticonceptionale Midiana de 2 luni la recomandarea medicului. Acum o luna jumatate am avut 2 zile in care am vomitat pastila si abia ulterior am aflat ca trebuia sa iau alta pastila. (In acel timp, prietenul meu a ejaculat in mine si nu am folosit nici o protectie suplimentara). Insa dupa aceste 2 incidente, am avut o menstruatie f ciudata, n a fost insotita de dureri si a durat doar 3 zile, cantitatea a fost mai putina ca de obicei. Am facut un test de sarcina cu 2 zile inainte de acea menstruatie si a iesit negativ. Acum insa sunt speriata fiindca urmeaza sa imi vina menstruatia insa nu am nici un simptom. Sunt doar mult mai sensibila la mirosuri si am greata random in timpul zilei, inclusiv migrene dese. Ar trebui sa ma panichez ? Sau doar sa astept sa mi vina menstruatia, eventual un test de sarcina ? Multumesc !

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua,

Simptomele indicate de dumneavoastra pot sa fie legate de multe afectiuni usoare, de la indigestie pana la o raceala. Tineti cont si de faptul ca ciclul menstrual poate fi influentat de multe aspecte, de la mici dereglari hormonale, pana la stres. Asadar, intarzierea unui ciclu menstrual cateva zile nu constituie o problema. Va recomand sa faceti un test de sarcina daca observati ca menstrautia intarzie mai mult de 7 zile. 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.