Suc gastric

Buna ziua,am arsuri la stomac, gust acru care urca pana in gat. Nu trece nici o clipa acest gudt acru il am in permanenta.din cauza asta mi e gatul iritat,ma doare si ma ustura.Iau Nexium de trei zile insa durerea si gustul acru din gat nu dispare.va rog spuneti mi cum pot sa o calmez durerea de gat pana ajung ls un control. Multumesc.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Claudia Marin - Medic Primar Medicina de Familie, Medic Specialist Gastroenterologie, Expert DOC

Bună ziua. Pirozisul este cel mai frecvent simptom al bolii de reflux gastroesofagian (refluarea sucului gastric acid in esofag).Se recomandă modificarea stilului de viață:renunțarea la fumat, alcool, băuturi acidulate, condimente iuți, scăderea în greutate, modificarea obiceiului de a sta întins după masa cel puțin 2 ore.Tratamentul medicamentos constă în administrarea de antiacide (efect rapid, dar de scurtă durată) care neutralizează acizii din stomac, antisecretoare (Nexium) luate cu 30 de minute înainte de masă și prokinetice care ajută la evacuarea mai rapidă a conținutului alimentar din stomac. Dacă simptomatologia persistă, se recomandă consult gastroenterologic. Multă sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.