subluxatie de coccis

Buna ziua, am 81 de ani. Am coccigodinie din cauza subluxatiei de coccis antero-dreapta si prezint reducerea în dimensiune a canalului rahidian lombar-inferior, vizibil pe secvențele sagitale.. După efectuarea scaunului (din pozitia culcat, deoarece sunt semi-imobilizat la pat), la ceva timp, am dureri mari , care durează mult timp și dificultati in eliminarea gazelor). Folosesc ceaiuri laxative. Nu am dureri in zona coccisului nici cand stau sezand, in picioare sau cand merg, desi folosesc cadrul. Ca tratament curent, iau Skudexa, Ketorol, Algocalmin, Hemorzon, care nu ma mai ajuta la atenuarea durerii. Mai folosesc unguente și aplicarea de comprese reci in zona anusului . Mersul mai atenueaza durerea. V-aș ruga frumos sa ma ajutati cu un sfat. Cu multumiri, Vasile.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

Bună ziua,

Nu vă pot recomanda decât să luați legătura cu un medic ortoped sau cu un neurochirurg pentru a vedea dacă este oportună o intervenție chirurgicală.

Sănătate multă!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.