Structura unghiei

De mai bine de 3 ani ma confrunt cu dureri ale degetului inelar de la mana stanga.A inceput doar cu prima falana, dureroasa la atingere.A evoluat in timp, a ajuns sa ma doara tot degetul, aproape continuu, cu puseuri ca la o durere de masea.Structura unghiei s-a modificat.Pe mijloc a aparut o dunga lata, rosie, iar unghia a devenit foarte subtire pe acea zona.Daca ating accidental baza unghiei durerea e atat de intensa incat am senzatia ca cineva tocmai mi-a sfaramat degetul.Nu imi pot folosi mana stanga decat cu mare atentie. Imi puteti spune, va rog, ce investigatii as putea face, si ce anume ar putea fi? Nu am avut niciodata rupt , fisurat sau lovit vreun os la mana. Durerea nu de os e legata, pot indoi degetul fara probleme. Va multumesc anticipat pentru raspuns. Beatrice Olaru

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. Recomandarea mea este să vă adresați unui medic reumatolog pentru investigații. În spatele unei asemenea dureri pot sta multe cauze, de aceea doar un medic specialist poate pune un diagnostic corect și vă poate recomanda tratamentul eficient. Multă sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.