Stridor laringian

Buna ziua! Am un baietel de 1 an si jumatate. La cateva ore dupa nastere o fost diagnosticat cu stridor laringian. Nici in ziua de azi nu stiu de la ce ar fi putut face acest stridor si nici pana in momentul de fata nu i-a trecut. Intr-adevar sunetul acela nu se mai aude ca la inceput dar inca e acolo. Puteti sa-mi spuneti mai multe detalii despre acest stridor? Medicul nostru pediatru ne-a spus ca va trece in timp dar cand? Sa mergem oare la alt medic? Sa-i fac oare ceva analize?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Baietelul dvs. s-a nascut cu stridor laringian congenital, care probabil se accentueaza in timpul plansului, agitatiei sau la efort si se diminueaza in cursul somnului.
Zgomotul se datoreaza unor particularitati ale tesutului cartilaginos si muscular al laringelui, o slabire a musculaturii laringeale, dar pot fi implicate si anumite tulburari neurologice care ar trebui investigate. In mod normal el dispare; cauzele stridorului laringian nu sunt cunoscute.

Evolutia stridorului laringian congenital in timp este buna, laringele recapatandu-si dupa primul an de viata capacitatea functionala, fara sa necesite un anumit tratament in toala aceasta perioada. Intrucat baietelul are un an si jumatate si stridorul nu s-a remis, ar fi bine sa mergeti la un pediatru bun, cu experienta pentru reevaluare si o serie de investigatii endoscopice ale laringelui.
 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.