Strabism convergent senzorial ambliopie mare

M-am născut cu cataractă congenitala, m-am operat la 3 luni punându-mi cristalin la ambii ochi. Am 14 ani şi ochiul stâng e mai cu probleme: strabism convergent senzorial ambliopie mare. Mă supără când ies la aer rece, când stau în casă mă ustură din senin, uneori începe de la coada ochiului şi apoi se extinde pe tot ochiul, alteori din partea opusă, mă ustura, îmi lăcrimează, mă supără la lumină şi simt că am ceva în el. Am primit diagnosticul conjuctivită alergică. Îmi pun şi picături (mai exact NetilDex şi Lubristil şi degeaba). Am primit alte picături: Bluyal şi Topradex, nu mă ajută cu nimic. Această problemă o am de la începutul lui 2017. Vă rog frumos, dacă puteți, să îmi dați un sfat în legătură cu această problemă.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Roxana Cozubaș - Medic Specialist Oftalmologie, Expert DOC

Buna ziua, va sfatuiesc sa mergeti sa recoltati un examen de secretie conjunctivala si antibiograma, pentru a vedea daca exista si un substrat bacterian al suferintei semnalate. In plus, se mai pot face si teste de alergie (la medicul alergolog) si un test de masurare a filmului lacrimal (test Schirmer) - la medicul oftalmolog. Practic, cu aceste rezultate, se poate stabili directia de tratament ulterior.

Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.