Sterilet

Buna ziua de 2 ani am sterilet mirena si tot de atunci nu mai am ciclu menstrual. In aceasta perioada m am ingrasat 10 kg poate fi steriletul cauza ingrasarii.Mentionez ca nu mănânc mai mult dar in fiecare luna urc in greutate.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua! Exista posibilitatea ca organismul dvs. sa o “ia razna” dupa montarea steriletului si ar trebui sa va prezentati la un medic ginecolog daca va confruntati cu  lipsa menstruatiei timp de 6 sau mai multe saptamani. Fiind un sterilet pe baza de hormoni, este posibil ca acesta sa produca unele dezechilibre hormonale, inclusiv cresterea in greutate. Cu toate acestea, studiile efectuate nu pot confirma faptul ca steriletul hormonal determina cresterea in greutate. Dovezile arata ca unele femei care utilizeaza sterilet au crescut in greutate, dar nu este clar daca acest lucru este din cauza steriletului sau din cauza obiceiurilor de viata. Cel mai bine este sa va consultati cu un medic ginecolog pentru a gasi o solutie contraceptiva potrivita dvs. Multa sanatate! 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.