Steatoza hepatica

Buna ziua, soțul meu a primit recent diagnosticul steatoza hepatica (stadiu ușor) si as aprecia foarte mult sfatul dumneavoastră. Fiind fost sportiv de performanța (rugbist) acum este supraponderal conform ultimului consult (1,85m înălțime cu 112kg). Puteți va rog sa ne sfătuiți ce dieta ar fi indicată pentru el? Ne gândeam la dieta disociata dar intr-una dintre zile este voie a se consuma numai ou si nu știm daca este recomandat in cazul lui. Va Multumesc frumos. Carmen

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Ene - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC

Steatoza hepatica are 3 cauze pricipale: 1. Excesul de zaharuri concentrate din fructe si carbohidrati de genul cartofi, orez, paste, mai ales pe masa de seara. 2. Alcool, grasimi si prajeli. 3. Dulciuri si sucuri de fructe, bauturi carbogazoase si energizante. Daca veti reusi sa eliminati din dieta familiei aceste alimente sau macar sa le reduceti la jumatate, veti reusi cu siguranta sa-l ajutati pe sotul dvs sa slabeasca si sa-si descarce ficatul de grasime. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.