Spermicidele afectează flora vaginală?

Bună seara! Doresc să aflu dacă folosirea ovulelor cu spermicid împreună cu prezervativele pot duce la apariția candidozelor sau altor infecții în zona genito-urinară. Nu am avut până acum niciodată o astfel de problemă, dar informandu-mă despre spermicide am citit că acestea conțin și o substanță ce ajută la 'curatarea' locală. Mulțumesc! 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Spermicidele nu reprezintă o cauză pentru candidoza vaginală, însă ele pot dezechilibra flora vaginală. Este important prin urmare să menții o igienă bună a vaginului după contactul sexual cu spermicid. Ca de exemplu să efectuezi o irigație vaginală blândă după contact sexual, cu soluție Betadine diluată cu apă. Cantitate max 500 ml 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.