Spermatocel, operez sau nu?

Buna! Am fost diagnosticat in urma unei ecografii la un medic urolog cu un spermatocel...destul de măricel. Medicul mi-a spus că trebuie operat. Nu stiu ce sa fac...am tot citit pe internet si aici pe site si m-a cam luat frica. Am 21 de ani si nu stiu ce sa fac... Am vazut ca pot aparea destule complicatii dupa operatie... La cateva zile sau saptamani unui pacient, din ce am citit i s-a umflat destul de tare testiculul operat. Sa fac operatia sau nu? E destul de mare spermatocelul si sincer vreau sa ma scap...dar nu cu riscul sa nu mai pot face copii sau sa apara alte complicatii grave. Imi puteti raspunde, va rog? Va multumesc mult!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua,

Va inteleg ingrijorarea, insa sfatul meu este sa va incredeti mai mult in parerile medicilor care va analizeaza investigatiile, decat in cazurile vehiculate pe internet. Orice fel de interventie chirurgicala sau tratament poate avea si efecte adverse sau pot surveni complicatii, fiindca fiecare pacient este diferit si sunt importante foarte multe aspecte: varsta, starea generala de sanatate, daca exista afectiuni cronice precum cardiovasculare, diabet, etc. Se poate ca pacientul despre care vorbiti sa fi avut si astfel de probleme, care au complicat situatia. Asa cum am scris si noi in acest articol https://doc.ro/sanatate/spermatocelul-de-ce-apare-si-cum-se-trateaza exista, intr-adevar, un risc de afectare a fertilitatii. Depinde si daca spermatocelul dumneavoastra este dureros sau nu, daca testiculul este umflat si rosu, etc. Toate aceste simptome care indica un disconfort local indica spre operatie, aceasta fiind in general evitata sau amanata de medici daca spermatocelul nu jeneaza. Daca va ajuta, puteti cere o a doua parere unui medic urolog, cu conditia sa ii prezentati acestuia toate investigatiile, istoricul medical, sa ii explicati simptomele, etc. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.