Sotul meu sforaie

Buna ziua. Astazi sotul meu a fost la un control ORL pentru ca sforaie foarte tare si nu stie care este cauza, iar spre surprinderea noastră medicul i-a spus ca nu are nicio problema si ca este perfect sanatos si ca asa este el. Este posibil asa ceva? Tin sa mentionez ca el lucreaza ca sofer de tir si este plecat cate 3 luni de acasa si are un coleg cu care dorme in masina si il deranjeaza sforaitul lui. Va multumesc. O zi buna.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Răzvan Lungu - Medic Specialist Pneumologie, Expert DOC

Da, este posibil. Medicul ORL probabil ca nu a identificat o problema de structura la nivelul cailor aeriene superioare ce poate cauza sforaitul. Sforaitul trebuie investigat suplimentar daca sotul dvs. are si opriri de respiratie in timpul somnului, mai ales daca este si sofer profesionist. Are nevoie de o poligrafie ventilatorie, investigatie ce se efectueaza la domiciliu si consta in a dormi cu un aparat care inregistreaza respiratia, oxigenarea sangelui, sforaitul si alti parametri utili. Sforaitul fara alte complicatii este foarte dificil de tratat eficient. 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.