Soluție vitamine pentru hipoparatiroidism

Bună seara! În caz de vasectomie totală tiroidă și paratiroide, cum reușesc să reglez calciu și vitamina D? Sunt sub limita minimă! Folosesc calciu efervescent 500 și Rocaltrol 0.25! 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Ene - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC

În general adulţii au un necesar zilnic de minim de 800 mg de Calciu elemental pe zi şi de minim 0,5 mcg Vitamina D. Având în vedere însă afecţiunile de care menţionaţi, vă recomand să respectaţi indicaţiile medicului dvs endocrinolog curant cu privire la dozajul acestor suplimente, iar daca nu aveţi unul, atunci se impune să luaţi legătura cu cineva de specialitate. Multă sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.