Soluție rapidă pentru durerile de spate

Bună ziua! În ultima perioadă am avut și incă am dureri îngrozitoare de spate. Mă trezesc noaptea cu dureri insuportabile și le am de mai bine de o săptămână. Aam luat tot felul de pastile (aulin, okii, nospa, algocalmin). Ce îmi recomandați să îmi amelioreze durerile? Nu pot merge la medic pentru că următoarele zile am să plec la părintii mei și nu am când să mă duc, pentru că îmi trebuie programare. Mulțumesc de ajutor. 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

Cauzele durerilor de spate sunt multiple. Episodul acesta dureros acut pe care îl aveți de o săptămână și care nu a cedat la AINS, antialgic, antispastic trebuie investigat. Este important de precizat dacă este primul episod de acest fel în viața dvs sau dacă ați mai avut astfel de dureri (poate nu de intensitatea aceasta, poate au cedat mai bine la medicația luată). De asemenea trebuie precizat ce anume a declanșat această durere (un efort fizic intens, poate ați ridicat o greutate), ce anume agravează durerea actuală (flexia/extensia coloanei sau dacă stați mai mult timp în picioare), ce anume o ameliorează (repausul, căldura locală, etc), dacă durerea aceasta iradiază în altă zonă și dacă sunt alte simptome asociate durerii (parestezii la nivelul membrelor inferioare). Există posibilitatea ca durerea aceasta de spate să nu fie de cauză mecanică. În acest sens trebuie să fiți investigată pentru a face diagnostic diferențial cu durerea lombară de cauză inflamatorie sau cu o durere iradiată (din zona renală/pelvină). În concluzie este necesar un consult medical, în care pe baza examenului fizic, a istoricului dvs medical, a discuției cu dvs, medicul poate stabili ce investigații sunt necesare (radiografie coloană, RMN coloană, ecografie abdominală, analize, etc) in vederea stabilirii cauzei durerilor dvs și apoi tratamentul adecvat.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.