Solutie pentru slabit pacient cu diabet

Sotul meu sufera de diabet tip 2 zaharat facand tratament cu siofor 1000 de 2x pe zi are greutatea de 120kg si as vrea sa stiu cum sa elimine kg in plus de greutate avand inaltimea de 1,78m ,tinand cont ca isi respecta si regimul alimentar iar glicemia este cuprinsa intre 110 iar in momentul suparari creste la 200 in unele cazuri. Varsta lui este de 44 ani.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Ene - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC

Va recomand reducerea numarului total de carbohidrati la maxim 140 pe zi, cu organizarea lor in 5 mese - 3 mese principale si 2 gustari intermediare. Pentru a slabi, e nevoie ca la masa de seara sa fie cei mai putini carbohidrati (maxim 20). Sa nu lipseasca miscarea minim 30 minute pe zi, la limita tolerabilitatii si atentie la modul in care gatiti! Nu prajiti nimic, folositi cu masura uleiul in mancare si la salate, adica o lingura de ulei la mancarurile gatite si o lingurita la salate. Luati legatura cu diabetologul curant si discutati problema kilogramelor in plus, pentru a gasi cea mai buna formula de tratament in acest caz. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.