Slăbire

Buna ziua dna Dr..Numele meu este Ana Maria am 33 ani si 69 kg..As dori f.mult sa slăbesc macar cele 9 kg daca ma puteti ajuta cu o dieta..Vreau sa mentionez k nu sunt bolnavă,Nu am probleme de sănătate..Merg zilnic la sport,fac sală,alerg sau sar pe kangoo jumps,macar o ora pe zi fac sport dar slăbesc ff greu sau chiar deloc,doar stagnez.Va rog mult daca ma puteti ajuta cu un sfat sau o dieta..O zi frumoasa va doresc si multa sănătate..

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna Ana Maria,

Iti recomand sa citesti aceste doua articole: 
Ce afectiuni iti pot sabota dieta - de la hipotiroidism pana la diabet si Top 5 sfaturi pentru slabit sanatos.

Procesul de slabire implica schimbari pe toate planurile, si primul pas ar fi, asa cum spui si tu, sa fie eliminata posibilitatea prezentei unei afectiuni. Apoi, este important s areduci stresul si sa ai mare grija la alimentatie, la gustari si lichidele pe care le consumi. Cea mai buna si simpla dieta este cea in care mananci regulat, cat mai multe fructe si legume, elimini excesul de paine, dulciuri, renunti la prajeli, produse de patiserie, sucuri. Sunt de exemplu persoane care nu slabesc fiindca fac anumite greseli de care nu isi dau seama - beau fresh de portocale gandindu-se ca este sanatos, insa nu isi dau seama de cantitatea de zaharuri... Daca stii ca respecti astfel de reguli si nu observi rezultate, iti recomand sa mergi la un medic nutritionist care iti poate oferi un regim personalizat nevoilor tale. 

 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.