Simptome neplacute dupa AVC

Buna ziua, am 29 de ani sunt hiperactiv, dar stilul de viata haotic. In decembrie anul trecut am suferit un atac cerebral ischemic subacut dupa cum a reiesit din analize. Ca medicatie iau actovegin 200mg de 3 ori pe zi. De cateva zile am frisoane, in special seara, pe o anumita perioada de timp si incep sa transpir abundent, adica ma schimb cam de 3 ori in 2 ore. Nu am niciun simtom de raceala, nu tusesc, si ce este ciudat - am un fel de junghi in spate si cand inspir ma apasa ceva pe gat. La ce fel de doctor o sa trebuiasca sa fac un control? Are legatura cu AVC ? Mai exsta posibilitati sa fac un AVC din nou? Imi cer scuze dar nu stiu catre cine sa trimit intrebarea. Multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Cred ca cele doua simptome merita atentie individuala, dar ambele pot fi investigate clinic la un medic internist. Pentru junghiul in spate, intrucat este asociat si frisonul, trebuie sa va asculte pulmonar si sa constate daca nu cumva este asociata o tulburare de circulatie fie la nivelul plaamnului, fie a cordului pulmonar. Cu siguranta ca trebuie sa investigati functional activitatea inimii - ECG, testul de efort. Ca analize, trebuie evaluate nivelul colesterolului, trigliceride etc. Daca sunt eliminate cauzele cardiace, ar trebui investigata si functia tiroidei. 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.