Sfat pentru pierderea in greutate a unei fetite de 13 ani

Buna ziua ,numele meu este Mihaela Calugaru si am o fetita de 13 ani de 1.45 cm si o greutate de 46 de kg .Am fost cu ea la dr, i-am facut toate amalizele este sanatoasa, am primit din partea medicului nutritionist o dieta, draguta a inceput sa o tina fara comentarii dar era foarte stricta si nu mai putea, îi venea sa vomite practic era aceeasi mancare zi de zi, doar pranzul era diferit. Va rog, daca se poate, sa ma sfatuiti daca asi putea sa o introduc in dieta Rina? Stiu ca metabolismul copiilor este diferit de al nostru, plus ei nu i-a venit menstruatia si stiu ca anumite lipsuri de vitamine poate afecta. Vreau sa va mentionez ca are prostul obicei de a manca repede, nu mananca mult dar mananca repede si binenteles are o slabiciune la paste cum prinde ocazia isi face singura paste si mananca cu iaurt practic este mancarea ei preferata. Credeti ca este vreo problema daca va intra pe dieta Rina ma intereseaza daca este bine sa urmeze pasii de 4 zile adica ziua 1 zi cu proteine, ziua 2 zi de legume etc. Va multumes din suflet.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Ene - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC

Nu pot fi de acord cu diete disociate la copiii in crestere si in general cu diete prea restrictive la copii. Ei trebuie sa invete sa manance din toate, dar echilibrat si sa faca eventual mai multa miscare. Rugamintea mea este sa reluati si sa mentineti legatura cu medicul care v-a indrumat in prima dieta sau sa gasiti un medic nutritionist specializat in dieta copiilor, cu care sa aveti o colaborare pe termen lung si sa-i cereti sfatul si ajustarea dietei la interval de minim 2 saptamani, pentru ca nicio dieta, data o data, nu poate acoperi toate nevoile, poftele si pana la urma situatiile prin care trece o persoana care doreste sa slabeasca. Mult succes!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.