senzatie stomac plin

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o opinie daca se poate. In luna septembrie am mancat ceva ce mi-a cazut f greu, am stat vroe 2 saptamani cu senzatie de stomac plin, usoare arsuri pe esofag si greata. Nu am vomitat si nu am luat medicamente. Ulterior, mi-a trecut. Insa de atunci, uneori mi se intampla sa simt ca am stomacul plin (partea de deasupra buricului), nu am greata, vome, ameteli etc. si am senzatie de foame. Insa aceasta senzatie de stomac plin vine si apoi trece. Luam suplimente cu fier insa am intrerupt de cateva luni. Sunt o persoana foarte anxioasa, stresata, simt ca am probleme cu stomacul cand sunt intr-o perioada mai grea. Este grav? Am fost la medic si m-a palpat pe stomac, insa a zis ca nu a gasit nimic. Mi-a recomandat ecografie abdominala, insa nu am mers inca. As aprecia daca ma puteti ajuta cu un raspuns, multumesc mult!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Claudia Marin - Medic Primar Medicina de Familie, Medic Specialist Gastroenterologie, Expert DOC

Senzatia de plenitudine postprandiala, arsura epigastrica, senzatia de foame pot fi manifestarile unei dispepsii functionale( fara substrat organic) sau unei gastrite.Anxietatea, stresul sau infectia cu Helicobacter pylori pot fi factori favorizanti.

Buna ziua. Diagnosticul poate fi pus in cadrul consultului de specialitate pe baza istoricului medical,examenului clinic, testare pentru infectia cu Helicobacter pylori +/- endoscopie digestiva superioara in functie de varsta, simptome asociate sau raspunsul la tratament.

Modificarea dietei poate fi de ajutor:mese mici cantitativ si mai dese, evitarea alcoolului, cafelei, alimentelor picante, acide sau prajite.

In cadrul consultului se recomanda medicamente pentru reducerea cantitatii de acid gastric, medicamente ce stimuleaza motilitatea gastrica. Sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.