Senzatia de gheata, rece in corp

De cateva zile am senzatia de rece aproape permanenta in unele parti ale corpului :abdomen,piept ,stomac ,uneori in ceafa.Senzatia e foarte intensa parca as avea gheata pe mine.Ma deranjeaza f mult.Mainile si picioarele imi sunt reci dar acest lucru asa a fost dintotdeauna insa aceste simptome de rece doar de ceva timp. Am fost la medicul de familie, mi a dat antibiotic ,sunt in ziua a patra de tratament dar e la fel. La neurologie am fost in urma cu cateva luni mi a spus medicul ca e o problema la o vertebra ,spondiloza si ceva probleme circulatorii. Ce ma sfatuiti sa fac? Sau spre ce specializari sa ma indrept? Senzatia de rece e foarte puternica ,o simt parca prin stomac,intestine. Am 39 de ani, 1,62m si 43 kg Va multumesc mult!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

Buna ziua.

Simptomele pe care le descrieti (senzatia de rece aproape permanenta in abdomen, piept, stomac, ceafa) sunt nespecifice. Nu au legatura cu problemele dvs mai vechi pe care le aveti (si anume spondiloza). In schimb IMC (indice de masa corporala) pe care il aveti la 39 ani, adica16.3, este foarte mic, va incadreaza in categoria de pacient sub-ponderal.

Acest numar mic de kg trebuie corelat cu greutatea pe care ati avut-o in ultimii 5 ani, daca a intervenit ceva, daca ati slabit in greutate si daca da, cate kg si in ce interval de timp.

Trebuie avuta grija in ceea ce priveste stilul de viata si de munca. Este nevoie de un control medical care sa include si analize de sange (hemograma, biochimie etc). Sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.