Se poate transmite Hepatita B chiar daca la persoana respectiva nu mai iese la analize?

Buna ziua! Am o nelamurire. Cuiva din familia mea i-a iesit in urma cu 7-8 ani hepatita B la analize. in momentul acesta isi face anual un set de analize, insa transaminazele ii ies in valori normale. Tratament nu ia. Tot ce stiu e ca ia din cand in cand silimarina deoarece are zilnic de luat multe pastile si stie ca asa isi protejeaza ficatul. As dori sa stiu daca mai poate infecta cu acest virus chiar daca transaminazele nu indica o suferinta a ficatului? Multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Dana Obretin - Medic Specialist Boli Infecțioase, Expert DOC

In hepatita cronica virala nu transaminazele sunt cele ce releva afectarea hepatica, ci analizele de fibroza (fibromax/ fibroscan/ punctia hepatica), dar cresterea transaminazelor inseamna de cele mai multe ori replicare virala. Tratamentul antiviral se adreseaza doar pacientilor cu afectare hepatica si probabil ca ruda dvoastra nu are daca primeste doar Silimarina. Insa orice virus hepatitic prezent, indiferent de stadiul de afectare hepatica, este transmisibil si dvoastra trebuie sa va protejati!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.