Se poate realiza o elastografie de san, pe perioada alăptării?

Eu alaptez de 14 luni și în urma unei mastite ( la 7 luni ), a rămas o formațiune pe canal, care la ecografie nu poate fi văzută bine.eu o simt la palpare și uneori este dureroasa. Întrebarea este dacă se poate face o elastografie pt a vedea ce fel de țesut este aceasta formațiune din canal. Multumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Dragoș Cuzino - Medic Primar Imagistică Medicală, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Poate fi  utila elastografia in situatia pe care o descrieti astfel incat sa fie stabilit mai  eficient diagnosticul. Ar fi utila efectuarea acestei examinari de catre un medic cu atestat de senologie imagistica si cu experienta in acest domeniu.  


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.