Se mosteneste nanismul hipofizar

Buna, am 29 de ani am nanism hipofizar (panhipopiutarism), am facut tratament cu hormon de creștere 8 ani, s-au vazut rezultatele. In prezent iau eutirox, predinson si anticonceptionale pt menstruatie, deoarece nu am deloc. As vrea sa stiu daca acest diagnostic se transmite daca as vrea un copil.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Nu este o regula, insa trebuie sa luati legatura cu un medic genetician. Depinde si de partenerul dumneavoastra, de compatibilitatea cuplului. Exista cazuri de cupluri mixte (un singur partener sufera de nanism) in care copiii nu au aceasta modificare. Exista o multime de teste care se pot realiza si inainte de sarcina, dar si imediat dupa instalarea sarcinii, pentru a verifica riscul de tulburari genetice. Medicul ginecolog, impreuna cu medicul genetician, va pot fi alaturi pe parcursul acestui proces, pentru a calcula riscurile, a face toate analizele necesare, si a va sfatui pentru luarea unor masuri, daca este cazul. Astept cu drag vesti!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.