Scleroza multipla

Salut,de aproape 10 ani de zile,sufăr de scleroza multipla,sau cel puțin asta ar fi diagnosticul pus de doctorii care au investigat situația mea. Țin să precizez că diagnosticul pus,in opinia mea,este greșit,deoarece medicii la care am fost mau pus sa fac mai multe teste,mi-au pus mai multe diagnostice,printre care și ceva fara nume dar ereditar. Simptomele pe care le am eu sunt următoarele: Dificultate la mers(trag piciorul drept ca pe coasă) Atunci când am nevoi fiziologice,piciorul oarecum se blochează,adică îl controlez mult mai greu,toate simptomele pe care le am se accentuează atunci când am aceste nevoi Nu am dureri la nivelul piciorului/picioarelor Atunci când stau mai mult timp pe scaun și mă ridic,prezint dureri la nivelul mijlocului,mă îndrept mult mai greu,piciorul îl îndrept mai greu La efort mai mare piciorul incepe sa tremure Atunci când stau pe spate și încerc să îl ridic în sus din poziție întins,parca sare sau calcă și sare ceva din sold pe partea exterioara,e ca și cum o articulație sau vreun tendon,sare la ridicarea piciorului în sus Cam acestea ar fi simptomele pe care le acuz,singurele care ar fi deranjante sunt durerea de mijloc înspre sold,blocarea sau îngreunarea mersului atunci când am nevoie la baie,și blocarea sau îndreptarea mai greu a spatelui sau a întreg corpului sau a piciorului atunci când stau prea mult pe scaun. Sper să mă puteți ajuta cu un răspuns. Va multumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. Printre cele mai frecvente simptome timpurii ale sclerozei multiple sunt furnicăturile, amorțeala, durerea, senzația de arsură și mâncărime la nivelul brațelor, picioarelor, trunchiului sau feței și senzația de slăbiciune fără motiv sau de pierderea a dexterității, la un picior sau la o mână. Din ce povestiți, vă confruntați cu durere de mijloc și aveți dificultăți de mers, simptome comune în slecroza multiplă. Dacă aveți dubii privind diagnosticul, puteți cere o nouă opinie medicală. Afecțiunea este diagnoticată pe baza anamnezei și în urma mai multor analize și teste, precum examen neurologic, RMN (eventual puncție lombară). Mai multe despre această afecțiune, puteți citi aici: https://doc.ro/sanatate/totul-despre-scleroza-multipla-cauze-simptome-tratament și https://doc.ro/sanatate/ce-trebuie-sa-stii-despre-scleroza-multipla. O zi cu grijă de sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.