Scaune moi si urat mirositoare

Buna ziua, Fiul meu de 1 an si 2 luni are de aproximativ o luna o problema pe partea digestiva. A inceput sa faca scaune moi coroborat si cu o raceala acum o luna. Raceala a trecut, febra a disparut. Insa persista scaunele moi. Am fost la doctor si a fost controlat de doctor, s-a facut un examen de urina unde nu s-a gasit nimic, s-au prescris probiotic si tasectan dupa care pentru o saptamana scaunele au revenit la normal. Dupa o saptamana insa au reinceput si tratamentul cu probiotic si tasectan pare sa nu ajute acum. Scaunele nu sunt foarte dese, 2-3 pe zi dar de fiecare data sunt moi si cam de fiecare data ies din scutec. In afara scaunului moale nu am observat alte simptome (poate doar flatulenta), nu are febra, mananca normal, nu are varsaturi. Urmeaza sa mergem din nou la medic cu el dar m-am gandit ca o parere a altor medici poate fi utila. Va multumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Va recomand sa luati in calcul si posibile alergii alimentare sau o sensibilitate la nivelul tractului digestiv. Avand in vedere varsta, cu siguranta ca dieta s-a schimbat mult in ultimele luni, odata cu procesul de diversificare. Poate fi vorba si despre o intoleranta la un anumit aliment sau grupa de alimente. 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.