Sarcini cu avorturi repetate

Buna ziua, ma numesc Ana am 24 ani si acum 5 ani am descoperit ca am ovare polichistice. Dupa 4 ani de anticonceptionale, cand am lasat tratamentul pt a incerca sa raman insarcinata mi-am dat seama ca am o problema: nu imi venea ciclu fara tratament hormonal. Asa a inceput chinul, medici, analize de tot felul si mie si sotului. La sotul este totul perfect, eu nu ovulez. Am luat tratament hormonal Duphaston fara nici un rezultat doar ca imi provoca ciclul. Ultimi 2 ani am inceput tratament pt insamantare artificiala, am avut 3 insamantari, toate negative, si 2 fertilizari in vitro cu embrioni congelati de la mine si sotul meu.

Prima transferenta de 1 embrion test pozitiv, avort diferit la prima ecografie de 8 saptamani si 3 zile bebelusul nu avea batai ale inimii (transferenta 4.7.2016 avort18.82016); a doua transferenta de 2 embrioni test pozitiv, avort spontan la 6 saptamani (transferenta 23.12.2016 avort 10.1.2017).

Intrebarea mea: as avea vreo sansa sa raman insarcinata pe cale neturala sau cel putin cu un tratament mai putin agresiv?? Am probleme si cu tiroida de 2 ani iau tratament si este la valori normale. Care ar putea fi cauza avorturilor? De ce nu am putut duce nici una din sarcini?? Va multumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Faptul ca ati avortat dupa FIV nu este neobisnuit, se intampla in numeroase cazuri.

In cazul Dvs este necesar un bilant complet privind cauzele infertilitatii si statusul hormonal. Optional, puteti face un test genetic.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.