Sarcina/trombofilie

Buna Oana, îți scriu legat probleme de trombofilie /sarcinii oprite din eveolutie dacă ma poți sfătui legat de problemele de trombofilie. Am pierdut 2 sarcini deoarece s-au oprit din evoluție. La prima sarcina nu am știut a pornit totul cu niște scurgeri apoi sângerări iar sarcina s a oprit din eveolutie la opt sapt. La a 2 a sarcina am luat Aspenter inainte de rămâne gravida și in timpul sarcini plus uturogeatan in timpul sarcini Dar sarcina s-a oprit din evoluție in sapt 7 spre opt sapt. După aceste 2 episoade triste am făcut analizele de trombofilie conform diagnostic hematolog as avea un risc minor si cu recomandare de Aspenter. Am rămas gravida si iau tratament cu clexane 0.4 plus utrogestan recomandat de ginecolog si am opt wks, la primul control nu s-a văzut sarcina, la al 2-le-a s-a văzut dar nu avea activitate cardiaca, la al 3 le-a avem activitate cardiaca dar bebele este foarte mic, Doctorul ginecolog mi a zis sa mai asteptam o sapt sa vedem cum evoluează . Sunt speriata si dezamagita si nu știu la cine sa mai apelez ? Am nevoie oare si de consult de specialitate de la un medic de infertilitate ?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua,

Da, recomandabil ar fi să vă programați un consult cu partenerul la un specialist în fertilitate, pentru că s-ar putea ca trombofilia să nu fie singura cauză care duce la sarcinile pierdute.

Sănătate și toate cele bune!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.