Sarcina dupa radiografie

Acum 2 luni-afica pe 17.12.2018 am facut o radiografie la spate -in zona mijlocului din cauza unor dureri. De atunci am avut 2 menstruatii Exista vreo interdictie momentan de a nu ramane insarcinata? La cat timp dupa radiografie pot ramane insarcinata? Multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Dragoș Cuzino - Medic Primar Imagistică Medicală, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Nu exista o corelatie in acest sens, la un asmenea interval de la efectuarea investigatiei,  in prezent nu este pusa in pericol o eventuala sarcina. Este foarte important sa retineti ca atunci cand sarcina este DEJA instalata NU trebuie sa efectuati radiografia, care poate afecta, intr-adevar, dezvoltarea fatului. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.